Οπαδοί της St. Pauli και της HSV διαδήλωσαν ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Με τους οπαδούς της HSV (του Αμβούργου δηλαδή Ελληνηστί) είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν πολλά εντός κι εκτός γηπέδου. Σπάνια θα βρεθούμε στην ίδια πλευρά. Σαν οπαδούς της St. Pauli όμως, δεν μας χωρίζει τίποτα μαζί τους, όταν πρόκειται να μπει φραγμός στις προσπάθειες των φασιστών και των νεο-ναζί της Γερμανίας να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης όπως αυτή που σχεδιάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στο Αμβούργο (για την οποία σας έχουμε ενημερώσει με πρόσφατο κείμενο).

Στο πλαίσιο αυτό, χθες βράδυ (Τρίτη 1/9) οι οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στην ίδια πλευρά και διαδήλωσαν μαζί ενάντια στην ξενοφοβία και υπέρ του δικαιώματος παραμονής των προσφύγων στην πόλη.

Περίπου 60 οπαδοί της HSV και της St. Pauli, συγκεντρώθηκαν στις 22.30 το βράδυ μπροστά στο Kunsthalle (Αίθουσα Τέχνης του Αμβούργου) κρατώντας ψηλά τις σημαίες των ομάδων συνοδευόμενες από δεκάδες πυρσούς και πανό που ανέγραφαν: «Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» και «ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ».

Η συγκεκριμένη κοινή διαμαρτυρία, θυμίζουμε ότι στρέφεται κατά της σχεδιαζόμενης ναζιστικής διαδήλωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτέμβρη. Μέσα από την προσπάθεια ξενοφοβικών, φασιστικών και ναζιστικών οργανώσεων (όπως η Pegida, η HoGesA κ.α.) η συγκεκριμένη ημέρα να καθιερωθεί ως η «Ημέρα των πατριωτών» ακροδεξιοί, φασίστες και νεοναζί αναμένονται στο Αμβούργο για πορεία.

Οι οπαδοί της HSV και της St. Pauli όμως το κατέστησαν σαφές: «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στο Αμβούργο». Και μάλιστα το κατέστησαν σαφές ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ! 

31687566,34792005,highRes,maxh,480,maxw,480,Pyro_gegen_Nazis_0001+%281%29

Advertisements

One thought on “Οπαδοί της St. Pauli και της HSV διαδήλωσαν ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

  1. Παράθεμα: Οπαδοί των St. Pauli-HSV διαδήλωσαν ενάντια στους ναζί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s