St. Pauli Thessaloniki Club

stpauli_black

Μας ένωσε η κοινή μας αγάπη για το ποδόσφαιρο, αλλά και η ανησυχία μας για το μέλλον, γι’ αυτό που βιώνει η Ελλάδα το 2013. Αυτή η μικρή γωνιά του κόσμου, που τα τελευταία χρόνια, μαστίζεται από την οικομική κρίση, η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα της καπιταλιστικής κοινωνίας που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μάτσο τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα αυτή που μαστίζεται από μνημόνια, ανεργία, από αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις καταστολής, από εταιρείες καταστροφής του πλανήτη και παράνομες προσαγωγές εκατοντάδων αθώων ανθρώπων.

Η χώρα αυτή που μαστίζεται πλέον από φασιστικές οργανώσεις που βγήκαν από τις τρύπες τους, προκειμένου να παίξουν τον ρόλο του υπηρέτη του συστήματος, να καλλιεργήσουν το μίσος και την ξενοφοβία, να επαναφέρουν ναζιστικά σύμβολα και να χωρίσουν ξανά τον κόσμο σε φυλές, ανάλογα με το αίμα που κυλά στις φλέβες του και το χρώμα του δέρματός του. Απέναντι, σε όλα αυτά θα σταθούμε εμείς.

Μας ενώνει βλέπετε, το κοινό ενδιαφέρον και η αγάπη για μια ομάδα που είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός σύλλογος. Για μια ομάδα που αποτελεί ακόμη και σήμερα, μια όαση στα λουτρά των εκατομμυρίων που ζητά και εξασφαλίζει η ΟΥΕΦΑ. Για μια ομάδα, που λανθασμένα κάποιοι θεωρούν μόδα. Μακριά από εμάς αυτά. Η Πάουλι δεν μπορεί να ειναι μόδα. Δεν λέμε, ωραίο και γοητευτικό το μπλουζάκι με την “νεκροκεφαλή”, άκρως επαναστατικό και αντί, αλλά το ζήτημα δεν ειναι αυτό. Το ζήτημα ειναι να γνωρίζεις τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει. Γι’ αυτό και η δημιουργία του κλαμπ στην Θεσσαλονίκη, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την απόλυτη στήριξη στην αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι μόνο η μία όψη…

Η δεύτερη, είναι η ανάγκη που μας ενώνει, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από τον δικό μας μετερίζι στον αντιφασιστικό αγώνα. Με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και περνάει από το χέρι μας. Να αναπτύξουμε δράσεις αλληλεγγύης που θα έχουν ως στόχο την βοήθεια στον διπλανό μας, σ’ αυτόν που μας έχει ανάγκη, σ’ αυτόν που θέλει να βρει ένα ακόμη στήριγμα, να συζητήσει γι’ αυτά που τον απασχολούν και φυσικά να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας σε  αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Το ποδόσφαιρο πλέον, αποτελεί προέκταση της πολιτικής, γι’ αυτό όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το διαχωρίσουν στις μέρες μας, μάλλον δεν γνωρίζουν τον χώρο.

Εν’ ολίγοις δεν ήρθαμε να σπείρουμε τον τρόμο και τον φόβο, δεν ήρθαμε να βγάλουμε τα οπαδικά μας απωθημένα. Ήρθαμε όμως να δημιουργήσουμε και γιατί όχι να μπορέσουμε να φωνάξουμε γι’ αυτά που μας έχουν στερήσει. Και κυρίως για την χαμένη μας ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα. Ξέχωρα λοιπόν από τις εκδρομές και την στήριξη στην αγαπημένη μας ομάδα, έχουμε κι άλλα όνειρα. Για δράσεις, που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε βήμα βήμα, που θα συζητάμε μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις και που θα αποφασίζουμε από κοινού. Και φυσικά πάντα σε συνεργασία με τους συντρόφους του Athens Club που διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει τον δικό τους πυρήνα από το 2007.

Σε συνεργασία φυσικά και με όλους εσάς που θα αγκαλιάσετε το εγχείρημα. Πάνω στο πλαίσιο αυτό να θυμήσουμε ότι ο τρόπος που μπορούμε να επικοινωνήσουμε είναι το e-mail (stpaulithess@outlook.com), αλλά και η ιστοσελίδα μας στο facebook, την οποία και μπορείτε να βρείτε εδώ. Επιπλέον στην παρούσα ιστοσελίδα, μπορείτε να διαβάζετε τα νέα της ομάδας και του κλαμπ και φυσικά τις ανακοινώσεις μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα αδέλφια που μας στήριξαν από την πρώτη μέρα, όπως τα κλαμπ από το Αμβούργο, την Αθήνα, την Κύπρο, την Καταλωνία, τη Φιρένζε, καθώς επίσης και όλους τους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θέλουμε να τους έχουμε δίπλα μας και στη δύσκολη συνέχεια.

Viva St. Pauli!

stpauli_red

3 thoughts on “St. Pauli Thessaloniki Club

  1. η πιο αχρηστη ομαδα που υπαρχει στην Γερμανια χωρις ιστορια χωρις τιποτα ουσιαστικα να εχει καταφερει!!

    • Για ποιο λογο μπηκες εδω τοτε?Τισε νοιαζει?Τραωα στους τιτλους σου εσυ κ ασε μας ησυχους εδω.

Σχολιάστε