12 Σεπτεμβρίου 2015: Καμιά πλατεία για τους Ναζί!

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015, Νεο-ναζί, ρατσιστές και φασίστες χούλιγκανς που πρόσκεινται στην HoGeSa (Γερμανική οργάνωση ενάντια στους Σαλαφιστές Μουσουλμάνους που απευθύνεται κυρίως σε οπαδούς ομάδων και αποτελεί παρακλάδι της φασιστικής PeGiDa) ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν στο κέντρο του Αμβούργου.

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, η βάση των οπαδών της Sankt Pauli έχει μια ασυμβίβαστη αντι-ναζιστική, αντί-ρατσιστική και αντι-ομοφοβική στάση, γεγονός που σημαίνει ότι ένα τέτοιο γεγονός στην καρδιά της πόλης δεν μπορεί να συμβεί και φυσικά επ’ ουδενί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε κάλεσμα από όλους τους οπαδούς και τους φίλους του συλλόγου, να δεσμευθούν ότι είναι αντίθετοι σε αυτή την πορεία μίσους και ταυτόχρονα να καλλιεργήσουν και να διαδώσουν τις δράσεις και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν από τους αντιφασίστες του Αμβούργου (και όχι μόνο) κατά την 12η Σεπτεμβρίου, ώστε να αποτραπεί η πορεία των νεο-ναζί.

Όπως ήταν φυσικό το St. Pauli Thessaloniki Club υπέγραψε το σχετικό κάλεσμα (μπορείτε να δείτε όλες τις υπογραφές των κλαμπ και των συλλογικοτήτων ΕΔΩ), δηλώνοντας παράλληλα την στήριξή του στα κλαμπ και τις συλλογικότητες που έχουν αναλάβει τις αντι-δραστηριότητες της ημέρας, φωνάζοντας το σύνθημα:

ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ… 

Τι θέλουν οι φασίστες…

Η ανακοίνωση των φασιστών για την πορεία της 12ης Σεπτεμβρίου έχει βασιστεί πάνω στην πρόθεση για την καθιέρωση της «Ημέρας των Γερμανών πατριωτών», ενώ παράλληλα θέλει να προωθήσει τις ρατσιστικές ενέργειες των οργανώσεων Pegida και HoGeSa που έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις από τον περσινό χειμώνα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, στην κινητοποίηση του μίσους είναι προγραμματισμένο να μιλήσει και ο Thorsten de Vries ένα ναζιστικό καθίκι που έχει καταδικαστεί για πολλαπλά βίαια εγκλήματα των νεο-ναζί στο παρελθόν μέσα από την συμμετοχή του στο φασιστικό NPD (το γερμανικό κόμμα που διατηρεί άριστες σχέσεις με τα Χρυσαύγουλα) αλλά και την δράση του στους χούλιγκανς.

Ο ίδιος και η ομάδα του, θα ήθελε πάρα πολύ μια κοινή πορεία οργανωμένη από τους νεοναζί και τους χούλιγκανς στο Αμβούργο, στο όνομα της οργάνωσης Pegida και μπρος σ’ αυτή την επιδίωξη, ο ίδιος και οι πατριώτες του, κάνουν όνειρα για ένα ομοιογενές έθνος, αυταρχικό, χωρίς καμιά κοινωνική συμμετοχή. Με τις έννοιες διαφορετικότητα, αλληλεγγύη και ισότητα να μένουν στην άκρη . 

Όλα αυτές τις ημέρες, ο de Vries δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες διαδίδοντας τον εθνικισμό και την υποκίνηση κατά των μουσουλμάνων μεταναστών, καθώς επίσης και την παραδοσιακή φασιστική πολιτική, που θέλει τις γυναίκες χειραφετημένες. Χρησιμοποιώντας πολεμικούς όρους όπως «εθνική κάθαρση» θεωρεί πως ήρθε η ώρα για «επανάσταση» από την οργάνωσή του, η οποία πρέπει να αρχίσει στις 12/9 από το Αμβούργο. Η προπαγάνδα του δε, είναι γεμάτη από βίαιες φαντασιώσεις, οι οποίες διαφημίζονται από επιθέσεις χούλιγκαν κατά την διάρκεια πορείας τον Οκτώβριο του 2014 στην Κολωνία, στην οποία ο de Vries εμφανίστηκε επίσης ως ομιλητής.

…Μαζι λοιπόν ενάντια σε φασίστες και νεοναζί 

Ως εκ τούτου η συμμαχία των αντιφασιστών και των κλαμπ της St. Pauli ετοιμάζει αντι-διαδήλωση ώστε στις 12 Σεπτεμβρίου να μην επιτραπεί η πορεία των φασιστών και των ναζιστών στο δρόμο. Μπορεί το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο να επικύρωσε τον Ιανουάριο του 2015 την απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Δρέσδης ότι Pegida και HoGeSa είναι εγκληματικές οργανώσεις που καλλιεργούν το μίσος, αλλά εμείς ποτέ δεν βασιστήκαμε σε απαγορεύσεις και περιορισμούς. Οι αντιφασίστες θα είναι εκεί, να διαμαρτυρηθούν όπου οι ρατσιστές και οι εθνίκες θέλουν να διαδώσουν την απάνθρωπη προπαγάνδα τους.

11752465_10153405011972221_4513829257746674954_n

1 thoughts on “12 Σεπτεμβρίου 2015: Καμιά πλατεία για τους Ναζί!

  1. Παράθεμα: Οπαδοί της St. Pauli και της HSV διαδήλωσαν μαζί ενάντια στους ναζί! | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Σχολιάστε