ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΑΝΤΙ-TOURNAMENT

Να λοιπόν που πέρασε κι άλλο ο χρόνος και το “παιδί” μας, το ΑΝΤΙ-TOURNAMENT του St. Pauli Thessaloniki Club, άρχισε πλέον να καθιερώνεται ως θεσμός στα πλαίσια των αυτο-οργανωμένων εγχειρημάτων. Φτάσαμε αισίως στην 3η μας διοργάνωση στο “Ευαγγελίστρια Arena” στις 17 Οκτωβρίου και ποιος ξέρει ακόμη πόσες ακόμη θα ακολουθήσουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή! Τίποτα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί από ολά όσα ονειρευτήκαμε από την αρχή της λειτουργίας του κλαμπ.

Ξεκινήσαμε το 13’, άγουροι ακόμη με ελάχιστους να μας γνωρίζουν, συνεχίσαμε το 14’ με πιο σταθερά βήματα και ακόμη περισσότερες αυτο-οργανωμένες ομάδες να μας στηρίζουν και να στέκονται δίπλα σ’ αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε. Φτάσαμε στο 15’ και ελπίζουμε ότι και αυτό το τουρνουά θα μας αφήσει την ίδια γλυκιά γεύση με τα προηγούμενα.

Σκοπός μας παραμένει πάντα ο ίδιος. Η επιστροφή της μπάλας στη…γειτονιά. Σε κάθε γειτονιά της γης, από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Αμβούργο και το St. Pauli. Από τις φαβέλες της…χτυπημένης από το παγκόσμιο χρήμα Βραζιλίας, μέχρι τα ερείπια της Λωρίδας στη Γάζα. Από τους Σύριους αδερφούς που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους στο βωμό ενός βρώμικου πολέμου, μέχρι την βομβαρδισμένη από τους παγκόσμιους δερβέναγες αυτού του κόσμου, Λιβύη.

Σ’ αυτές τις γειτονιές γενήθηκε το ποδόσφαιρο. Έτσι το μάθαμε κι εμείς από την εποχή ακόμη, που μαζευόμασταν στις λιγοστές αλάνες της πόλης, εκεί που μετέπειτα φύτρωσαν τσιμεντένια θηρία εργολάβων, παπάδων και τραπεζιτών, για να χωριστούμε και να διαλέξουμε τους καλύτερους. Εκεί όπου ρίχναμε δύο μπουφάν στο χώμα για να ορίσουμε την εστία και έπειτα παίζαμε χωρίς να μας νοιάζουν τα λάθη, χάνοντας πάντα την αίσθηση του χρόνου, αλλά και του…πόνου ορισμένες φορές.

Τότε που η αντιπαλότητα περιορίζονταν μόνο στο αν το γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ μετράει καθώς τα όρια του οριζόντιου δοκαριού, άγγιζαν πάντα το ύψος του τερματοφύλακα. Αυτά μας ένοιαζαν τότε.

Δεν ξέραμε τίποτα από χορηγούς, ούτε από καπιταλιστές μεγαλοεπενδυτές – εφοπλιστές που θα όριζαν αργότερα τις τύχες των ομάδων. Συμμετείχαμε σε ένα παιχνίδι μακριά από τα συμφέροντα των εκατομμυρίων, μακριά από τους μπάτσους, μακριά από προέδρους μεγιστάνες που ήθελαν στρατιωτάκια για να εκτελούν τις εντολές τους, για να αυγατίζουν αυτοί τα φράγκα και τις επιχειρήσεις τους, μακριά από ποδοσφαιριστές που τινγκάρονται στην ντόπα, μακριά από δημοσιογράφους που κονομάνε στην πλάτη των οπαδών.

Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μακριά από όλα αυτά. Εξάλλου εμάς, το ποδόσφαιρο, θα μας κρατάει για πάντα παιδιά. Και για εμάς είναι ανάγκη να αναβιώνουμε το ποδόσφαιρο, όπως το γνωρίσαμε σαν παιδιά. Πιο αθώο, πιο αγνό, πιο ανέμελο.

Μιλάμε και για ένα ποδόσφαιρο, μακριά από φασίστες. Μακριά από ρατσιστές, μακριά από ομοφοβικούς. Αλληλέγγυο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλληλέγγυο σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες στιγμές. Αλληλέγγυο στις προσπάθειες συντρόφων να τσακίσουν το σύστημα, τον ναζισμό και τα παρελκόμενά του.

Δεν ξέρουμε αν ποτέ το καταφέρουμε εξ’ ολοκλήρου. Ξέρουμε όμως ότι το προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να το προσπαθούμε όσο μας κρατούν όρθιους τα πόδια μας.

Σ’ ότι αφορά τα έσοδα του 3ου ANTI-TOURNAMENT, μέσα από την συνέλευσή μας, αποφασίσαμε να διατεθούν προς ανακούφιση των προσφύγων που συγκεντρώνονται είτε στην Ειδομένη είτε σε άλλα σημεία της χώρας, όπου υπάρχει ανάγκη. Μέσα από αυτή την διαδικασία, θα διαθέσουμε το όποιο ποσό συγκεντρωθεί, στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης προκειμένου τα μέλη του να το διαχειριστούν όπως χρειάζεται και να το διαθέσουν όπου αυτά κρίνουν αναγκαίο.

Επίσης σε χώρο του “Ευαγγελίστρια Arena”, θα γίνει και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμού (υπάρχει ανάγκη κυρίως για αδιάβροχα, αθλητικά παπούτσια και υπνόσακους), καθώς επίσης τροφίμων και φαρμάκων.

Πιστοί στις αρχές της St. Pauli και του συνθήματος “Welcome Refugees” θα καταδείξουμε ότι…“ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ” και ότι η μόνη λύση είναι να “ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ”.

Πάμε λοιπόν να παίξουμε μπαλίτσα και σε κάθε περίπτωση η ΝΙΚΗ είναι δική μας…
—————————————————————————————
3ο ΑΝΤΙ-TOURNAMENT
ST. PAULI THESSALONIKI CLUB
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ARENA
17 Οκτωβρίου 2015, 12.00 μ.μ.

Συμμετέχουν:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΚΛΟΥΤΖΑ
ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΜΟΝΟΙΑ GATE 9 SALONICA
ST. PAULI THESSALONIKI CLUB
LIBERTA
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ/ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥΜΠΑΣ

12108269_10208188183447980_1170880546680383892_n

1 thoughts on “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΑΝΤΙ-TOURNAMENT

  1. Παράθεμα: 5η αγων: α.π.ο.ε.λ – ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ | Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σχολιάστε