Το πρότζεκτ στήριξης της St. Pauli στο νηπιαγωγείο της Σατίλα στη Βυρρητό (photogallery)

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η απελπισία των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή τους έχει οδηγήσει στην απόφαση να δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα προσφυγιάς που έχει γνωρίσει ποτέ οι ανθρωπότητα, με δεκάδες θύματα ανά την Ευρώπη και την θάλασσα του Αιγαίου. Δεν είναι μόνο οι Σύριοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην χώρα τους, είναι και οι Παλαιστινιακοί καταυλισμοί προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί στο Λίβανο. Στόχος δικός μας και στόχος της St. Pauli, είναι η βελτίωση συνθηκών ζωής των ανθρώπων στις χώρες προέλευσής τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν και οι ίδιοι, την επικίνδυνη και σε πολλές περιπτώσεις τραυματική μετακίνηση προς την Ευρώπη. 

Αν και σε έναν καταυλισμό προσφύγων, οι άνθρωποι μπορούν να φιλοξενηθούν προσωρινά, αρκετές γενιές έχουν μεγαλώσει και ζήσει σε αυτά. Επίσης, αν και οι συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, είναι καταστροφικές, πολλοί και ιδιαίτερα παιδιά, διατηρούν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή σε αυτά. Και ένας από τους βασικούς πυλώνες εργασιών ανάπτυξης, είναι φυσικά η εκπαίδευση και η γνώση. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε η ιδέα για την ίδρυση του νηπιαγωγείου Bait Al-Shams (Σπίτι του Ήλιου) στον προσφυγικό καταυλισμό της Σατίλα στη Βυρρητό του Λιβάνου. Και μέσω αυτού, θέλουμε να γεμίσουμε ένα σημαντικό κενό στις εκπαιδευτικές ευκαιρίες των παιδιών.

Από τον Οκτώβριο του 2015, οι πόρτες του νηπιαγωγείου Bait Al-Shams έχουν ανοίξει, με αποτέλεσμα πέντε φορές την εβδομάδα, 36 παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και τεσσάρων σε τρεις ομάδες, να εκπαιδεύονται από δύο δασκάλους. Ήδη η St. Pauli μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικών θεμάτων Kiezhelden έχει στείλει είδη ρουχισμού στα παιδιά, μεταξύ αυτών και την επίσημη εμφάνιση της ομάδας. Θα γίνουν όμως ακόμη περισσότερα και γι’ αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου, βασίζονται στην ηθική και οικονομική υποστήριξη από όλους.

12239158_889919607789201_4592641392903913566_o

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s