Η Δημοκρατία σας…βρωμάει φασισμό!

Θέλαμε πολύ, το 3o Anti-Tournament του St. Pauli Thessaloniki Club να είναι μια άρτια διοργάνωση. Και το προσπαθήσαμε πολύ, διότι πιστεύουμε ακράδαντα και αγαπάμε με πάθος αυτό που κάνουμε, γιατί στηρίζεται στα αυτο-οργανωμένα εγχειρήματα που δεν ειναι δα και εκατοντάδες στις μέρες μας με ανάλογη υφή, γιατί διαρκεί ΜΟΝΟ μια μέρα αν και θα θέλαμε να διαρκεί αιώνες, γιατί πίσω από κάθε τέτοια εκδήλωση υπάρχει μια σημαντική δράση όπως εν’ προκειμένω η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αλλά και η κατάθεση των εσόδων στο κέντρο Μεταναστών το οποίο με την σειρά του θα τα διαθέσει επίσης στους ανθρώπους που έφυγαν από τον τόπο τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. 

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (15/10) όλα φαινόταν να είναι καλά. Κάναμε τα τελευταία τσεκ λίγες ώρες πριν το Anti-Tournament και στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε και το «Ευαγγελίστρια Arena» προκειμένου να διαπιστώσουμε αν θα εξακολουθούσαμε να παίρνουμε ρεύμα όπως συνέβη χωρίς πρόβλημα στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Ρεύμα που θα μας επέτρεπε να έχουμε μουσική, αλλά και να μην νοιαζόμαστε για την ώρα που θα λήξει το τουρνουά, καθώς στο δημοτικό αυτό γήπεδο υπάρχουν προβολείς. Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν κατά την επίσκεψή μας δεν είχε σημειωθεί καμία φθορά, αλλά ξεχάσαμε ότι το Anti-Tournament για κάποιους, έχει αρχίσει ήδη να αποτελεί…πονοκέφαλο ή και αγκάθι στο πόδι τους.

Φτάνοντας το πρωί του Σαββάτου από νωρίς στο γήπεδο, προκειμένου να διευθετήσουμε τις όποιες λεπτομέρειες αφορούσαν το οργανωτικό κομμάτι του τουρνουά, με θλίψη, αλλά κυρίως με οργή διαπιστώσαμε ότι στο κουτί όπου υπάρχει η «χελώνα» η οποία δίνει ρεύμα στο γήπεδο, είχε υποστεί απίστευτες φθορές. Από κόψιμο όλων των καλωδίων της εγκατάστασης που ήθελε μέρες για να επανασυνδεθούν, μέχρι «σπάσιμο» στο ειδικό κάλυμμα του ρολογιού και βγάλσιμο των ασφαλειών. Η βίαιη επέμβαση αλλά και οι καταστροφές, ήταν ανεπανόρθωτες και φυσικά επ’ ουδενί δεν προλαβαίναμε να κάνουμε την επανασύνδεση μέχρι την ώρα έναρξης του τουρνουά. Αναγκαστήκαμε λοιπόν και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό, να στερηθούμε την μουσική κατά την διάρκεια των αγώνων, αλλά και να επισπεύσουμε τους αγώνες ώστε να μην μας πάρει η νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε από κατοίκους της γύρω από το γήπεδο περιοχής, μάθαμε ότι οι φθορές που προκλήθηκαν στο καφάο του ρεύματος, έγιναν από «ένστολους» κατοίκους της Ευαγγελίστριας (κατά κόσμον μπάτσους), οι οποίοι έμαθαν για την διοργάνωση του Anti-Tournament (αφίσες, ίντερνετ) και πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας σταματήσουν. Ε λοιπόν όχι μόνο δεν μας σταμάτησαν, αλλά σίγουρα τα συνθήματα των οπαδών όλων των ομάδων που παραβρέθηκαν στο «Ευαγγελίστρια Arena», έκαναν εξίσου καλά την δουλειά τους από άποψη θορύβου. Είμαστε δε υποχρεωμένοι να πληροφορήσουμε τους…μπατσοφορεμένους Σερίφηδες της περιοχής ότι το ενδεχόμενο να μην ξανακάνουμε Anti-Tournament εκεί ακριβώς, στο ίδιο σημείο, στο ίδιο γήπεδο δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Του χρόνου να είστε σίγουροι ότι θα μαστε πάλι εκεί και περισσότεροι.

Τώρα εάν το κινητρό σας ήταν η ενόχληση από τον σκοπό του Anti-Tournament, την ανακούφιση των προσφύγων δηλαδή, λυπόμαστε πραγματικά που δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε την ανταπόκριση των απλών ανθρώπων που πρόσφεραν ότι μπόρεσε ο καθένας από το υστέρημά του, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις ανάγκες αυτών των ξεριζωμένων από τον τόπο τους. Τέλος εάν το κινητρό σας, ήταν να παραμείνετε πιστοί στις εκλογικές προτιμήσεις που εκφράζεται ανοικτά μέσα τα αποτελέσματα των Τμημάτων σας (βλ. Χρυσά Αυγά) τότε και πάλι λυπόμαστε αλλά ακόμη και χωρίς ρεύμα, αν θέλαμε να παίξουμε μέχρι το ξημέρωμα θα το κάναμε. Μην επαναπαύεστε, να ξέρετε ότι κι αυτό, είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Μόνο που αυτή τη φορά, για τα δικά σας βρώμικα σχεδιά, θα είμαστε εμείς εκεί και θα σας περιμένουμε.

Εν’ κατακλείδι θα θέλαμε αν μπορούμε μέσα από αυτό το κείμενο να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής, ότι το γήπεδο είναι και φέρει την ταμπέλα του Δημοτικού. Κάθε Σάββατο πρωί, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και εμείς, στο γήπεδο που βαφτίσαμε «Ευαγγελίστρια Arena», ενάς προπονητής, προσπαθεί να μάθει ποδόσφαιρο σε παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο «Ασπεργκερ» (Το Σύνδρομο Άσπεργκερ (AS), επίσης γνωστό ως διαταραχή Άσπεργκερ (AD) ή απλά Άσπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD), που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή από τους φερόμενους Σερίφηδες της γειτονιάς, δεν θα στερήσει από τα παιδιά την δυνατότητα να αθλούνται απογευματινές ώρες, τώρα που η μέρα μίκρυνε, εξαιτίας της έλλειψης ρεύματος και προβολέων. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα υπάρξει άμεση απεύθυνση στον Δήμο για αποκατάσταση της ζημιάς το συντομότερο δυνατό. Σε διαφορετική περίπτωση, η σιωπή θα θεωρηθεί συνενοχή σε ένα «έγκλημα» κοινωνικής αναλγησίας.

Τόσοι φασίστες τρέχουν και ο καιρός κρυώνει – Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι 

15 (1)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s