Από το Αμβούργο στην Αθήνα: Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό

Romanos1Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δράσεις αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού, αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα σε διάφορα σημεία του κόσμου. Και μπρος στον αγώνα αυτό οι σύντροφοι από το Αμβούργο και το St. Pauli συγκεκριμένα, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι, την στιγμή που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, για την ιστορική κατάληψη της Rote Flora.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σύντροφοι από την πόλη της Γερμανίας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με ένα πανό, το οποίο κρεμάστηκε και παραμένει αναρτημένο στο Park Fiction του St. Pauli. Σ’ αυτό εκφράζεται η αλληλεγγύη στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, γραμμένη και στις δύο γλώσσες (ελληνικά και γερμανικά), ενώ υπάρχει αναφορά και στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τώρα σ’ ότι αφορά το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο indymedia του Αμβούργου αυτό αναφέρει: “Από τις 6/12/2014 στο Park Fiction (Αμβούργο/Ζανκτ Πάουλι) σηκώθηκε πανό αλληλεγγύης για τον Νίκο και τον Αλέξη. Ευχόμαστε στον Νίκο που από τις 10/11 ξεκίνησε απεργία πείνας ώστε να του δοθούν εκπαιδευτικές άδειες, καλή δύναμη. Στις 2/12 το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του, αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του. Οι ευχές μας φυσικά αφορούν και τους συγκρατουμένους του, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη και Δημήτρη Μπουρζούκο οι οποίοι σε ένδειξη αλληλεγγύης βρίσκονται επίσης σε απεργία πείνας. Ελπίζουμε ότι οι σύντροφοί μας θα καταφέρουν να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας.

Αλέξη, εμείς δεν σε έχουμε ξεχάσει. Όταν παλεύουμε στους δρόμους, ξέρουμε ότι είσαι δίπλα μας!

Νίκο, ακόμη και αν μας χωρίζουν χιλιάδες μίλια, είμαστε δίπλα σου. Ο αγώνα σου μας έχει εμπνεύσει.

Όλοι υπόλοιποι εκφράστε την αλληλεγγύη σας με οργανώστε διαμαρτυρίες στις πόλεις σας!

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα τώρα αρχίζουν»“

Romanos

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s