Η St. Pauli δίπλα στα παιδιά με σωματικές και διανοητικές αναπηρίες

Dortmund2Πέρα από την αντιφασιστική, αντιρατσιστική και την αντιομοφοβική δράση, η St. Pauli ουδέποτε έκρυψε ότι βρίσκεται δίπλα σε όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη.

Με αφορμή λοιπόν την παρουσία έξι παιδιών με σωματικές και διανοητικές αναπηρίες, τα οποία και συνόδεψαν τους ποδοσφαιριστές μέχρι την σέντρα, στον αγώνα με την Borussia Dortmund, ο σύλλογος αποφάσισε να ενισχύσει με δωρεές μέσω του Kiezhelden.com την προσπάθεια του κέντρου «Kupferhof» που βρίσκεται στο Βόρειο Αμβούργο.

Το «Kupferhof» ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 2013 και αποτελεί μια στέγη κάτω από την οποία παιδιά και νέοι με σοβαρή αναπηρία, μπορούν να χαλαρώσουν μαζί με τις οικογένειές τους και να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές.

Οι Steffen Schumann και Frank Stangenberg, δύο από τους εμπνευστές και οι ιδρυτές του κέντρου, είναι και οι ίδιοι πατέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες. Άρα γνωρίζουν πολύ καλά ότι για την φροντίδα τους, χρειάζεται όλη την αγάπη της οικογένειας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ότι ένα παιδί χρειάζεται διακοπές, αλλά το ίδιο ακριβώς χρειάζεται κάποια στιγμή και ολόκληρη η οικογένεια, γι’ αυτό και στο κέντρο υπάρχουν 12 φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια για παιδιά, αλλά και διάφορες αίθουσες θεραπείας, στις οποίες μπορούν να χαλαρώσουν, να ψυχαγωγηθούν, να παίξουν κτλ.

Επιπλέον, για τα μέλη της οικογενείας υπάρχουν διαμερίσματα και δωμάτια τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από αυτά ενός ξενοδοχείου που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένα παιδί μπορεί να παραμείνει στο κέντρο από 7 έως 28 ημέρες, ενώ για την διαμονή της οικογένειας δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος!

Dortmund1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s