Το συγκλονιστικό μήνυμα στον Francis και το κέντρο μεταναστών στο Αμβούργο

Μία ημέρα πριν την εργατική Πρωτομαγιά (30/4) τα μέλη της ομάδας “Λαμπεντούζα στο Αμβούργο” ανάρτησαν ένα συγκλονιστικό κείμενο, αφιερωμένο στη μνήμη του Francis Kwame, του 56χρονου πρόσφυγα της Λιβύης που έχασε την ζωή του στο Αμβούργο, λόγω της ρατσιστικής συμπεριφοράς του κόμματος SPD αλλά και του δημάρχου της πόλης Olaf Scholz.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για την ελευθερία, παρά φυλακισμένος όλη του τη ζωή. Όπως έχει πει και κάποιος: “Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, από το να ζεις στα γόνατα”. O Francis Kwame επέζησε του πολέμου του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ήταν ενεργό μέλος της ομάδας “Λαμπεντούζα στο Αμβούργο”, αλλά αρνήθηκε την καταστολή και σκοτώθηκε από την σύγκλητο της πόλης. Τραυματίστηκε και ταπεινώθηκε από τη λεγόμενη “Δημοκρατία του Αμβούργου”.

Ο Francis ζούσε στους δρόμους της πόλης. Έζησε στη μελαγχολία και αν δεν βρίσκεται αναμέσά μας, οφείλεται στο γεγονός ότι η πόλη αυτή, εμφανίζει μια παράλογη και ρατσιστική συμπεριφορά, απέναντι στις ορθολογικές απαιτήσεις της ομάδας “Λαμπεντούσα στο Αμβούργο”. Συμπεριφορά η οποία οδήγησε τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας μας, σε μια ζωή εξαθλίωσης στους δρόμους. Ο Francis, πέθανε εξαιτίας της έλλειψης βασικών κοινωνικών δράσεων φροντίδας.

Και ο θάνατος αυτού του ηλικίας 56 ετών μάρτυρα του πολέμου του ΝΑΤΟ, έχει δημιουργήσει το μήνυμα μιας νέας επανάστασης στην ομάδα αλλά και στους πολίτες του Αμβούργου. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ομάδας, μέχρι το αίτημα για παραμονή μας στην πόλη, να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Η “Λαμπεντούσα στο Αμβούργο”, προτρέπει όλους τους ανθρώπους που καταλαβαίνουν το μήνυμα και τη σημασία της ελευθερίας για την ανθρωπότητα, να βγουν στις 30 Απριλίου στους δρόμους, δείχνοντας το νέο πρόσωπο της επανάστασης του Αμβούργου. Όλες οι προηγούμενες επαναστάσεις ήταν ιστορικά αναπόφευκτες.

Πρέπει να γνωρίζουμε δε, πως χωρίς επαναστατικό πνεύμα, δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατικό κίνημα. Κάνουμε έκκληση σε όλους να θυμηθούν το νόημα της 1ης Μαίου και να ρίξουν μια ματιά στην κατάσταση της “Λαμπεντούσα στο Αμβούργο”. Εμείς, η πρώτη εργατική τάξη στη Λιβύη, στερούμαστε και αποκλειόμαστε ακόμη και από τα βασικά μας δικαιώματα. Δεν θα παραδώσουμε τους εαυτούς μας στο γερμανικό σύστημα ασύλου που προβλέπει…ανάπτυξη μέσω συλλήψεων. Δεν θα εξαρτηθούμε από το διακριτικό κράτος πρόνοιας που προβλέπει…απέλαση. Είμαστε αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ζητάμε άδειες εργασίας. Αυτό είναι το συγκεκριμένο μας αίτημα προς την σύγκλητο του Αμβούργου και η πρόσκληση μας προς το κοινό.

Σε σχέση με την 1η Μαίου, ημέρα της διεθνούς αλληλεγγύης των εργαζομένων, είμαστε σίγουροι για τη νίκη και την επίτευξη των στόχων μας, αλλά και της στήριξής σας. Έχουμε αποφασίσει να πάμε σε μια ημέρα/νύχτα διαμαρτυρίας μια ημέρα πριν από την ημέρα των εργαζομένων. Ας ονομάσουμε την 30η Απριλίου, ημέρα για τους “παράνομους εργάτες”, για το δικαίωμα στην εργασία. Ζητάμε την αλληλεγγύη από όλους εκείνους που καταπιέζονται και αποβάλλονται από το σύνολο του συστήματος. Ελάτε μαζί μας στους δρόμους, να κοινοποιήσουμε τα δίκαια αίτηματά μας.

Το δικαίωμα στην εργασία, είναι δικαίωμα όλων
Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η δύναμη!

Πορεία στη μνήμη του Francis Kwame – Οργάνωση “Λαμπεντούσα στο Αμβούργο”.
Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.

2,w=650,c=0.bild

Σημερινές εξελίξεις: Πράγματι, η χθεσινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Αμβούργου, κατέληξε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Laiesz-Straße, το οποίο λειτουργούσε σχολείο. Αμέσως, στο κτίριο έγινε κατάληψη από πρόσφυγες και διαδηλωτές και σχεδόν άμεσα μετονομάστηκε σε “Κέντρο Υποδοχής μεταναστών”, στο οποίο κρεμάστηκαν και τα σχετικά πανό “Refugees Welcome Center”. Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση του SPD, του Scholz και των μπάτσων ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίοι, γνωστοί υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, πιόνια των εκάστοτε κυβερνήσεων και υπάκουοι “ταχυδρόμοι” της καταστολής έδωσαν τελεσίγραφο σε πρόσφυγες και διαδηλωτές, ώστε να εγκαταλείψουν άμεσα το κτίριο στις 21.00 σήμερα (2/5) το βράδυ. Μένει να δούμε αν θα λειτουργήσουν και πάλι με τον γνωστό κατασταλτικό και ρατσιστικό τρόπο, της άμεσης σύλληψης και εκδίωξης των προσφύγων…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

14084572792_b38b163655_b 14080014732_cda846a24f_z

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s