Ο φασιστικός νόμος των «επικίνδυνων ζωνών» δεν «λυγίζει» το Αμβούργο

fckΤα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υπολόγιζαν ότι θα έχουν από την κήρυξη του «στρατιωτικού νόμου» και τον ορισμό «επίκινδυνων περιοχών» για τις γειτονιές του Αμβούργου από την γερουσία του SPD και την αστυνομία έχουν καταγραφεί στην πόλη εδώ και περίπου μια εβδομάδα από την θέσπισή τους.

Ήδη χιλιάδες πολίτες έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν την σκληρή καταστολή, τους παράνομους ελέγχους στα πεζοδρόμια και την αυθαιρετη απαγόρευση κάθε συνάθροισης. Αποφάσεις που θυμίζουν μιαν άλλη εποχή στην Γερμανία.

Μέχρι σήμερα δε, έχουν καταγραφεί δεκάδες εναλλακτικές κινητοποιήσεις που μάλλον έχουν «μπερδέψει» τους μπάτσους οι οποίοι ναι μεν ασπάζονται την απαγόρευση του διακαιώματος «του συνέρχεσθαι» πλην όμως δεν μπορούν να επέμβουν για να «σπάσουν» με την βία, ένα πλήθος που διαδηλώνει ειρηνικά (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καταγραφεί και τέτοιου είδους περιστατικά. Για μπάτσους μιλάμε).

Gefahrengebiet-Hamburg-aufgehoben_image_660Το «κράτος» του Αμβούργου από την άλλη μπορεί να νομίζει ότι βρήκε τον τρόπο να εφαρμόσει τα κατασταλτικά μέτρα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίχως ενδοιασμούς, δίχως τύψεις γι’ αυτά που έχει βιώσει η χώρα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά υπολόγισε χωρίς την λαϊκή κατακραυγή (τόσο από άλλες πόλεις της Γερμανίας, όσο και από το εξωτερικό).

Βλέπετε η μπίζνα με τις κατασκευαστικές εταιρείες σε μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης, είναι μεγάλη και η αντίσταση των πολιτών που θέλουν κατοικία για όλους και μια πόλη ανθρώπινη δίχως τσιμεντένια «θηρία» και κακόγουστα κτήρια τους χαλάει τα σχέδια.

Και τώρα θα πείτε γιατί μας αφορούν όλα αυτά; Μας αφορούν 100% διότι πολύ απλά, η ελληνική κοινωνία όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, έτσι και τώρα, αργά ή γρήγορα, θα φροντίσει να αντιγράψει όλα εκείνα τα νομικά κακέκτυπα των κυβερνήσεων του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει ότι εφεξής, θα πρέπει να περιμένουμε και εμείς ανάλογα μέτρα και υπεραυξημένες αρμοδιότητες στην αστυνομία.

Γι’ αυτό και η «μάχη» των συντρόφων στο Αμβούργο, για την Rote Flora, τα κτήρια της ESSO, τους μετανάστες, είναι σημαντική. Γιατί αυτή τη στιγμή η πόλη λειτουργεί σαν πειραματόζωο για την εφαρμογή νόμων που έχουν ως στόχο την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων για τα οποία χύθηκε αίμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ…

Το κίνημα της βούρτσας…

1532065_822241237802807_555260367_nΠολλοί αναρωτιέστε γιατί τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στη σελίδα μας στο facebook, έχουν ως κεντρικό αντικείμενο μια…βούρτσα τουαλέτας, το κοινώς επονομαζόμενο πιγκάλ. Θα σας εξηγήσουμε λοιπόν, ευθύς αμέσως…

Ήταν οι πρώτες ημέρες εφαρμογής των μέτρων της «επικίνδυνης ζώνης» όταν ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε έναν διαδηλωτή να δέχεται έλεγχο από αρκετούς αστυνομικούς στηρίζοντας τα χέρια του σε ένα λεωφορείο το οποίο προφανώς νωρίτερα οι ίδιοι οι μπάτσοι είχαν σταματήσει για να ασκήσουν έναν ακόμη αυθαίρετο έλεγχο στους επιβαίνοντες.

Από τον συγκεκριμένο διαδηλωτή λοιπόν, κατέσχεσαν μια βούρτσα τουαλέτας την οποία είχε βάλει στην πλάτη του, καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνο εργαλείο (ενώ ο ίδιος συνελήφθη!). Αυτό ήταν! Από την ώρα που το βίντεο, είδε το φως της δημοσιότητας, το πιγκάλ εξελίχθηκε σε ένα σύμβολο αντίστασης, σε ένα αντικείμενο διαμαρτυρίας. Από την ημέρα εκείνη καμία διαδήλωση δεν μπορεί να διεξαχθεί στο Αμβούργο, αν οι διαδηλωτές δεν κρατούν τα πιγκάλ στα χέρια τους.

Γι΄ αυτό την βούρτσα της τουαλέτας την βλέπουμε πλέον παντου. Έχουμε δει τον Μελ Γκίμπσον να την χρησιμοποιεί αντί για σπαθί στο Braveheart. Τον Harry Poter αντί για ραβδί. Ακόμη και στο σήμα της St. Pauli, αντί για κόκκαλα, διασταυρώνονται πλέον πιγκάλ. Αλλαγή που έγινε και στο σήμα του δικού μας κλαμπ σε ένδειξη αλληλεγγύης και πάντα με το σύνθημα…

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ»!!!

1524920_823015527725378_1807586579_nΕπιπλέον ανάλογες βούρτσες, μπορεί να συναντήσει κανείς οπουδήποτε στο Αμβούργο, καθώς οι πολίτες δεν διστάζουν να γελοιοποιήσουν κάθε στιγμή τις κινήσεις των μπάτσων. Έτσι σε μια βόλτα στους δρόμους μπορείτε να δείτε διαδηλωτές να παίζουν ξιφομαχία με πιγκάλ, να τα κρατούν χιαστή ή ακόμα και σε γκράφιτι.

Να σημειωθεί δε, ότι η αλυσίδα φαρμακείων  Budnikowsky αποφάσισε να μειώσει τις τιμές στα πιγκάλ, έτσι ώστε να είναι προσιτά για όλους. Πρόσφατα, η κινητοποίηση στο Αμβούργο ονομάστηκε «Brushmob» καθώς το αντικείμενο ήταν απαραίτητο να βρίσκεται στα χέρια κάθε διαδηλωτή. Σκοπός της διαδήλωσης ήταν να προκληθεί θόρυβος από διάφορα αντικείμενα έτσι ώστε να μην ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών, ενώ δύο μέρες νωρίτερα σε άλλη διαδήλωση οι συμμετέχοντες ξέσπασαν σε έναν βίαιο…μαξιλαροπόλεμο, η επικίνδυνοτητα του οποίου προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των μπάτσων.

1523465_10201565981126426_1398245930_oΊσως να γελάσετε, αλλά μέχρι σήμερα, έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες για παράνομη κατάχρηση εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας, απέναντι σε ανθρώπους και διαδηλώσεις που δεν μπορούν να προξενήσουν καμία απολύτως ζημιά. Τώρα, το γιατί , ο άγνωστος διαδηλωτής, αποφάσισε να κρύψει την βούρτσα της τουαλέτας στην πλάτη του, είναι κάτι μάλλον που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Δεν είναι και τόσο σημαντικό εξάλλου…

Η ανακοίνωση της St. Pauli

Αντικείμενο φυσικά όλης αυτής της κινητοποίησης από την πλευρά του SPD και των μπάτσων, ανεπίσημα είναι από τη μια η πρόσφατη διαδήλωση για την Rote Flora, τα κτήρια της ESSO και τους πρόσφυγες η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 21/12. Επίσημα όμως, η αστυνομία επικαλείται την επίθεση σε τμήμα που βρίσκεται στο St. Pauli το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου.

1544375_669993229689290_381255625_nΜια επίθεση που αμφισβητούν ανοικτά χιλιάδες πολίτες, αλλά και οι δικηγόροι της Rote Flora οι οποίοι με επιχειρήματα, τονίζουν πως αυτή η επίθεση δεν έγινε ποτέ. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει και με τους δημοσιογράφους. Κλασσικό παράδειγμα δημοσιογραφικής αλητείας, είναι αυτό της Hamburger Morgenpost, η οποία σε πρόσφατο πρωτοσελίδο και δημοσίευμά της, χωρίς να παρουσιάζει κανένα στοιχείο, έριξε την ευθύνη για την επίθεση στους χούλιγκανς της St. Pauli. Χωρίς μάλιστα να μπορεί να στηρίξει με στοιχεία τον ισχυρισμό της, η εφημερίδα χρησιμοποίησε στο πρωτοσέλιδό της, μια φωτογραφία, από παλαιότερο αγώνα με την Hansa Rostock.

Η αντίδραση της ομάδας μας ήταν άμεση με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Χωρίς κανένα στοιχείο, οι οπαδοί της St. Pauli κατονομάστηκαν από την εφημερίδα, ως δράστες της επίθεσης στο Davidwache και κατηγορήθηκαν για επεισόδια. Επιπλέον η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτοσέλιδο, δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό θέμα. Ως εκ τούτου η διοίκηση του κλαμπ επικρίνει την προσέγγιση αυτή και κάνει έκκληση ώστε να εξασκείται σωστά το δημοσιογραφικό καθήκον.

Επιπλέον οφείλουμε να τονίσουμε, πως ο σύλλογος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή με μεγάλη ανησυχία. Η κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων, οι βίαιες συγκρούσεις, οι πολλοί τραυματίες, οι ορισμοί ζωνών κινδύνου, αποτρέπουν την ορθολογική συζήτηση πολιτικών θεμάτων».

mopo001

Κάλεσμα των φοιτητών του Αμβούργου…

885398_233876160119447_996239692_oΟι διαδηλώσεις στο Αμβούργο θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και αυτή την εβδομάδα και για όσο διαρκέσουν οι «στρατιωτικοί νόμοι» του SPD και των μπάτσων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές του Αμβούργου διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας,  αύριο Δευτέρα (13/1) στις 16.00 το μεσημέρι. Και το κάλεσμα είναι αυτό που συγκλονίζει πραγματικά, διαβάστε το…

«Σχετικά με τη συζήτηση που αφορά το δικαίωμα παραμονής για όλους, η γερουσία του SPD στο Αμβούργο έχει μόνο αυτές τις απαντήσεις: Ρατσιστικούς ελέγχους, αστυνομικούς ελέγχους, καταστολή και επιβεβαίωση της μισάνθρωπης πολιτικής του καθεστώτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Εμείς ξέρουμε ότι…ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!

Σχετικά με την συζήτηση που αφορά την οικονομικά προσιτή στέγαση για όλους, σε όλες τις γειτονιές, αντί των καταστροφικών κατεδαφίσεων, που έχουν ως απώτερο στόχο την άμεση κερδοσκοπία, η γερουσία του SPD στο Αμβούργο ξέρει μόνο αυτές τις απαντήσεις: Κερδοσκοπική εμπορία, κατάρρευση της κοινωνικής κατοικίας και άνευ όρων τήρηση έργων γοήτρου, όπως το μέγαρο μουσικής.

-Εμείς ξέρουμε ότι…Η ΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Σχετικά με την συζητήση που αφορά το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση και την αυτοργάνωση, η γερουσία του SPD στο Αμβούργο ξέρει μόνο αυτές τις απαντήσεις: Ιδιωτικοποίηση των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων όπως η Rote Flora και το Πανεπιστημίο και η πώληση κοινωνικών χώρων.

-Εμείς ξέρουμε ότι…ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ!

Στη διαμαρτυρία μας, η οποία στρέφεται ακριβώς κατά αυτής της αντι-κοινωνικής, νεοφιλελεύθεσης και κατασταλτικής πολιτικής, η γερουσία του SPD στο Αμβούργο, γνωρίζει μόνο μια απάντηση: την ζώνη κινδύνου!

Εμείς ξέρουμε ότι…Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΖΩΝΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

1604583_336752929800735_1988361714_nΕμείς οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, καλούμε τους πάντες σε διαδήλωση τη Δευτέρα (13/1/2014) και ώρα 16.00 με πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στα κτήρια της ESSO.

Είναι καιρός να δράσουμε άμεσα και αποφασισμένοι!

Σβήνουμε όλοι τα φώτα

Μια εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας είναι αυτή η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17/1 .

Σύμφωνα με το κάλεσμα: «Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι συμμετέχοντες είναι να σβήσουν τα φώτα τους για πέντε λέπτα στις 20.00. Το δικαίωμα, διαδήλωσης και της ελευθερίας της έκφρασης είναι σίγουρο ότι δεν λαμβάνονται υπόψη στο Αμβούργο. Ας τους δώσουμε το παράδειγμα».

1502170_233876113452785_346290534_o

Advertisements

2 thoughts on “Ο φασιστικός νόμος των «επικίνδυνων ζωνών» δεν «λυγίζει» το Αμβούργο

  1. Παράθεμα: Αγώνας της Κρήτης - Ήρεμα, ήρεμα δεν είμαι (παρα)τρομοτράτης - Αγώνας της Κρήτης

  2. Παράθεμα: Ο φασιστικός νόμος των “επικίνδυνων ζωνών” δεν “λυγίζει” το Αμβούργο | Freequency Project

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s