60 ημέρες αντίστασης στα κάτεργα της δημοκρατίας

Του Gusar

Όταν η αξιοπρέπεια είναι το μόνο πράγμα που σου μένει, όταν μετά από 22 χρόνια εγκλεισμού στα κρατικά κελιά σου ρίχνουν άλλα 3,5 με ανύπαρκτες κατηγορίες τότε το δίκιο μηδενίζει τη σωματική ακεραιότητα σου και γίνεται φωτιά στο κορμί σου. Η μόνη τροφή που έχει ανάγκη ο Σπύρος Στρατούλης είναι η ίδια η ελευθερία. Η ελευθερία που του στέρησε το κρατικό δίκαιο, επειδή τόλμησε να παραμείνει εξεγερμένος παρά τον άθλιο εγκλεισμό του.

Το κράτος τον εκδικήθηκε επειδή διάλεξε τον δρόμο του αγώνα και όχι την τρισάθλια μικροαστική σαπίλα. Επέλεξε να απεργήσει με το μόνο μέσο που είχε. Για να δείξει ότι η ίδια η φυλάκιση του είναι το χειρότερο κακό και όχι η αποχή από τη τροφή. Επέλεξε να ξυπνήσει τους συντρόφους του από τον λήθαργο της καθημερινότητας και να δείξει ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με την εξουσία μας φέρνει κάθε φορά πιο κοντά στο όνειρο. Παράτησε στο σώμα του και αφέθηκε στην υπόθεση της ελευθερίας χωρίς κανένα δισταγμό.

Δεν φτάνει μόνο η αλληλεγγύη μέσα από κείμενα συμπαράστασης και οι δηλώσεις στήριξης. Πρέπει να δείξουμε στον δρόμο ότι ο Σπύρος είναι ένας από μας και να καταλάβουμε ότι στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ο καθένας από τους φίλους, γνωστούς, συντρόφους μας αλλά και εμείς. Αυτές οι 60 μέρες μάχης με την εξουσία, μάχης με τις προσωπικές του φυσικές ανάγκες, ας γίνουν η σημαία της επαγρύπνησης που θα τον ελευθερώσουν άμεσα απ’ τα κελιά της εξουσίας. Αφήστε το ίντερνετ και στείλτε αλληλεγγύη απ το δρόμο σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά πριν να ‘ ναι αργά. Και να είστε σίγουροι τα συνθήματα σας θα φτάνουν στα αυτιά του όσο μακριά και να βρίσκεστε και θα τον θρέψουν πνευματικά.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Σ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

keli

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s