ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

Το 2013 φεύγει και μαζί του αποχαιρετάμε μια χρονιά κομβική για όλους εμάς. Όχι άπο άποψη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης. Αυτές τις έχουν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου οι «πολιτικοί» βάρβαροι αυτού του τόπου και φροντίζουν να τις κάνουν όλο και πιο δύσκολες για όλο τον κόσμο. Για εμάς η χρονιά αυτή ήταν ιδιαίτερα κομβική για την δημιουργία του δικού μας παιδιού, για το οποίο μπορούμε να καμαρώνουμε, ότι μεγάλωσε με ρυθμούς που ούτε και εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε.

Εξάλλου, δεν πάει πολύς καιρός από την πρώτη μας συνάντηση και τα πρώτα σχέδια. Χρειάστηκαν τέσσερα άτομα σε μια καφετέρια (και έχουμε πολλά να διηγηθούμε γι’ αυτό) να βάλουν κάτω τα όνειρά τους και να σκεφτούν πως μέσα από την μεγάλη τους αγάπη για το ποδόσφαιρο, θα καταφέρουν να συνδράμουν σ’ αυτό που η ίδια η κοινωνία έχει θέσει στο περιθώριο.

Ασφαλώς το να λέμε ότι κάναμε πολλά δεν είναι δόκιμο, αφού δεν είναι σωστό να κρίνεις τον εαυτό σου για το αν έκανε πολλά ή λίγα. Πάντα μπορείς να κάνεις περισσότερα. Και εμείς μπορούσαμε…Συμπερασματικά όμως, για το κλαμπ αυτή η χρονιά φεύγει με καλές αναμνήσεις έπειτα από το εγχείρημα της δημιουργίας του.

Σε πρώτη φάση γιατί δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά που ξεκίνησαν με όνειρα σε εκείνη την καφετέρια τον Γενάρη, ήρθαν κοντά μας κι άλλοι. Περισσότεροι. Άτομα που δεν γνωριζόμασταν από πριν, που δεν είχαμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα. Κι όμως «έδεσαν» σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Σαν να σκεφτόμασταν όλοι το ίδιο πράγμα, χωρίς όμως να έχουμε μιλήσει ποτέ μεταξύ μας.

Φτιάξαμε λοιπόν και την σελίδα στο facebook. Όχι…δεν είναι τα 1.421 άτομα που στηρίζουν (άλλοι συμμετέχοντας ενεργά και άλλοι με τον δικό τους τρόπο) το εγχείρημα. Είναι όλα αυτά τα οποία μοιραστήκαμε. Αυτά που άρεσαν και αυτά που δεν άρεσαν. Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες, για να μπορούμε να συζητάμε. Και εμείς συζητάμε πολύ. Θυμόμαστε άπειρες συνελεύσεις που ξεκίνησαν από ένα ζήτημα και κατά την διάρκειά της ξεπήδησαν άλλα εξίσου σημαντικά. Δεν μιλάμε για «χαοτικές» συζητήσεις που οδηγούν στο πουθενά. Μιλάμε για κουβέντες που οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα…

Παράλληλα προχωρήσαμε και στην δημιουργία του μπλογκ (stpaulithess.wordpress.com). Με πενιχρά μέσα και μάλλον δειλά, χωρίς αυτό που ονομάζουμε «προπαγάνδιση» προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στη γλώσσα μας, όλα αυτά που συμβαίνουν εκεί, στο Αμβούργο, να μεταφέρουμε τις δράσεις μας, τις ανακοινώσεις μας και τις συλλογικές αποφάσεις μας μέσα από τις συνελεύσεις (ανοικτές και κλειστές), τα αγωνιστικά θέματα και την κριτική των παιχνιδιών της αγαπημένης μας ομάδας. Δεν γνωρίζουμε αν πετύχαμε σε απόλυτο βαθμό. Όμως σίγουρα το γεγονός ότι περίπου 17.000 άτομα έχουν επισκεφθεί την σελίδα από τον Μάρτιο και έπειτα έστω για μία και μοναδική φορά, δείχνει ότι αυτό που κάναμε και φάνηκε να περπατά, πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και κάποια στιγμή να «τρέξει» κιόλας.

Επίσης, προχωρήσαμε και στις πρώτες μας δράσεις. Συμμετοχή έστω και με την μορφή οπαδικής υποστήριξης στο τουρνουά του Βόλου το περασμένο καλοκαίρι, φιλοξενία οπαδών από το Αμβούργο που μας βρήκαν τυχαία και θα μας περιμένουν επάνω για να ανταποδώσουν, προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Viva Con Agua, δημιουργία του δικού μας Anti-Tournament για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και κατάθεση των εσόδων στην ομάδα «Λαμπεντούσα στο Αμβούργο» ήταν μόνο μερικές από τις κινήσεις που έγιναν. Κινήσεις που στηρίχτηκαν στην αυτο-οργάνωση και την αυτο-διαχείριση, αφού ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στο κλαμπ.

Παράλληλα προσπαθήσαμε και -τώρα είναι η ώρα να το πούμε- να κρατήσουμε τον οπαδισμό για τις ομάδες της χώρας μακριά από το κλαμπ. Κάθε ένα μέλος από όλους αυτούς που στηρίζουν το εγχείρημα, ασφαλώς και υποστηρίζει μια ομάδα και ασφαλώς πηγαίνει στο γήπεδο της ομάδας που αγαπά. Όσο κι αν είναι δύσκολο να συμβεί όμως, όταν αυτά τα άτομα συναντιούνται για την St. Pauli κάθε τέτοια συζήτηση μένει στην άκρη (εκτός και αν πρόκειται βέβαια για την Προοδευτικάρα). Εμείς ότι κάνουμε το κάνουμε με βάση αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος και βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε. Και αν για κάτι γουστάρουμε το εγχείρημα μας είναι ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν, ομάδες της πόλης και μη, έχουμε καταφέρει να μείνουμε να «δεμένοι» μεταξύ μας, γεγονός που επιβεβαιώνει το ρητό «όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε καλύτερα».

Γι’ αυτό και μέχρι τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον δεν είδατε και δεν θα δείτε αναρτήσεις μεγάλων ελληνικών ομάδων, δεν θα δείτε να στηρίζουμε αδελφοποιήσεις με την Πάουλι απλά επειδή κάποιος θέλησε να κάνει μια σελίδα στο facebook. Εμείς ζητάμε η χρήση του σήματός μας από οπαδικές ιστοσελίδες, ξεκινώντας από μια απλή ανάρτηση να γίνεται προσεκτικά και χωρίς ιδιοτέλεια. Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς στηρίζουμε μόνο την St. Pauli και δεν θέλουμε να διχάσουμε. Θέλουμε μόνο να «ενώσουμε» και παράλληλα να καταδείξουμε ότι η όμάδα αυτή δεν μοιάζει με καμία άλλη, ότι καμία άλλη ομάδα δεν εκφράζει 100% αυτό που ήταν και είναι η Pauli. Εμείς την θεωρούμε κάτι ξεχωριστό και ως κάτι ξεχωριστό την αντιμετωπίζουμε.

Ως εκ τούτου λοιπόν αφήνουμε το 2013 με μια γλυκιά γεύση, γι’ αυτό που ξεκινήσε από τον περασμένο Μάρτιο και σε λίγο καιρό θα κλείσει χρόνο. Μακάρι, το 2014 που έρχεται να μας βρει ακόμη πιο δυνατούς, ακόμη πιο συσπειρωμένους. Ήδη η πρώτη εκδρομή έχει οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο (παρέα με τα συντρόφια της Αθήνας), ήδη καινούργια άτομα μπαίνουν στην παρέα μας και θέλουμε λίγο ακόμα για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το μεγάλο μας όνειρο, που δεν είναι άλλο από την στέγαση του κλαμπ.

Κάτι που θα επιτευχθεί με την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από την πλευρά σας. Οι πόρτες του κλαμπ είναι ανοιχτές για τον καθένα και όσοι ακόμα το σκέφτεστε μην διστάζετε. Η «παρέα» θα μεγαλώσει, οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν κι ίσως κάποια στιγμή αυτός ο κόσμος να αλλάξει βάζοντας και εμείς από την πλευρά μας ένα μικρό, αλλά σημαντικό λιθαράκι…

Καλή αντάμωση αλάνια…Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλή δύναμη. Την χρειαζόμαστε για να μένουμε όρθιοι και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας.

ΥΓ: Φωνή για την St. Pauli, είναι φωνή ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

1001792_691492297544369_1012034964_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s