Η αστυνομία βλάπτει σοβαρά την τέχνη (photogallery)

Στα πλαίσια των πολλαπλών δράσεων αλληλεγγύης για την Rote Flora, τα κτήρια της ESSO και τους πρόσφυγες από την Λαμπεντούσα, οι οποίες και έλαβαν χώρα στις 21/12 τόσο εντός Γερμανίας όσο και εκτός, υπήρξε μία που ξεχώρισε ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα στην πόλη του Saarbrücken οι διαδηλωτές ένωσαν ειδικές διαφάνειες τις οποίες και στερέωσαν ανάμεσα σε δέντρα και κολώνες όπου πάνω τους έκαναν ένα πανέμορφο γκράφιτι που απεικονίζει την Rote Flora, ενώ παράλληλα έγραψαν και συνθήματα στήριξης στην 24χρονη κατάληψη του Αμβούργου. Αισθητικά το θέαμα ήταν εκπληκτικό για τους περαστικούς που σταμάτησαν να το χαζέψουν και προμηθεύτηκαν το φυλλάδιο ενημέρωσης, όχι όμως και για τους μπάτσους, οι οποίοι ως γνωστόν, είναι παντού ίδιοι.

Οι τελευταίοι λοιπόν, αφού αντιλήφθηκαν την δράση, φρόντισαν να καταστρέψουν ένα σημαντικό κομμάτι του γκράφιτι, στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση των στοιχείων όλων όσων συμμετείχαν, ενώ δεν δίστασαν να κάνουν και μια προσαγωγή.

Όπως όμως πολύ σωστά αναφέρεται στο μπλογκ των οργανωτών της διαδήλωσης (μπορείτε να το δείτε εδώ)…»Σ’ ότι αφορά τα γεγονότα του Αμβούργου, φαίνεται εκ των υστέρων, ότι δεν είχε σημασία ο τρόπος που θα εκφράζονταν μια διαμαρτυρία. Όπως και αν γινόταν αυτή, δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτή από την αστυνομία, η οποία σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιούσε κατασταλτικά μέτρα εναντίον της.

Εμείς βέβαια δεν θα πρέπει να παραιτηθούμε από την ιδέα μιας ελεύθερης ζωής. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι και να αγωνίζομαστε για την ελευθερία στο Saarbrücken.

439A3C

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s