Μαραθώνιος…αλληλεγγύης στους πρόσφυγες!

Το τελευταίο διάστημα το σημειώνουμε σχεδόν καθημερινά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή του St. Pauli, ο αγαπημένος μας σύλλογος, αλλά και το σύνολο των τμημάτων του, στέκεται στο πλάι των προσφύγων της Λαμπεντούσα που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον με την διαμονή τους στο Αμβούργο.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα Μαραθωνίου της St. Pauli, με σημερινή του ανακοίνωση κοινοποίησε την απόφασή του να προσφέρει το ποσό των 1000 ευρώ στην ομάδα «Λαμπεντούσα στο Αμβούργο».

«Επειδή αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την υποστήριξή μας, σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, ο επικεφαλής του τμήματός μας, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των προσφύγων, αλλά και των συντονιστή των ενεργειών της εκκλησίας του St. Pauli και παρέδωσε επιταγή αλληλεγγύης του Μαραθωνίου προς την ομάδα «Λαμπεντούσα στο Αμβούργο» που αντιστοιχεί στο ποσό των 1.000 ευρώ» αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη του Μαραθωνίου στο κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος (fcstpauli-marathon.de).

«Με τη δωρεά μας αυτή, θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες από την Αφρική και να τους δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Αυτοί οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν με κίνδυνο της ζωής τους την πατρίδα τους και έφτασαν στην Ευρώπη, πρέπει να αποκτήσουν το δικαίωμα να μείνουν εδώ! Εάν οι πρόσφυγες απειλούνται από τις αρχές με επικείμενη απέλαση, αν θέλουν να τους γυρίσουν πίσω από εκεί που ξεκίνησαν, την στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώνονται στην Μεσόγειο Θάλασσα, τότε πρόκειται για σκάνδαλο!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του τμήματος Μαραθωνίου της St. Pauli.

cropped-marathons940

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s