Ανακοίνωση της St. Pauli: «Συνεχίζουμε την βοήθειά μας προς τους πρόσφυγες…»

Η τύχη των προσφύγων της Λαμπεντούσα που έχουν εγκατασταθεί στο Αμβούργο, σε συνδυασμό με την κρατική καταστολή, τους ρατσιστικούς ελέγχους και την απειλή της απέλασης, έχει ξεσηκώσει πλήθος διαμαρτυριών στην πόλη, οι οποίες διεξάγονται σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού ο σύλλογος της St. Pauli από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι των προσφύγων, δεν θα μπορούσε να αλλάξει στάση τώρα που υπόθεση «καίει», πόσο μάλλον από τη στιγμή που το σύνολο των οπαδών της ομάδας μας, συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τα δικαίωματα αυτών των ανθρώπων, που έφυγαν από τον τόπο τους λόγω του εμφυλίου πολέμου και πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν την απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίσημη ανακοίνωση λοιπόν που εξέδωσε σήμερα (18/10) η St. Pauli είναι ξεκάθαρη:

«Νιώθουμε μεγάλη θλίψη σχετικά με τα γέγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και αφορούν τους πρόσφυγες της Λαμπεντούσα. Η μοίρα περίπου 80 ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο στην περιοχή μας, συμπεριλαμβάνομένης και της εκκλησίας του St. Pauli, μας έχει κινητοποιήσει όλους, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουμε από την πρώτη μέρα, γρήγορα και αποτελεσματικά, με δωρεές. Μέσα από αυτή την διαδικασία, τα προβλήματα ύπαρξης των προσφύγων της Λαμπεντούσα έγιναν κατανοητά στην κοινωνία, γεγονός που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια πολιτική συζήτηση σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία και τις πρακτικές της».

Ψάχνοντας να βρούμε την ιδανικότερη λύση, κάνουμε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της υπόθεσης, να επιστρέψουν στην ειρηνική συνύπαρξη, ώστε να βρεθεί μια λύση που θα απονείμει δικαιοσύνη στους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου και έχουν εγκλωβιστεί στο Αμβούργο. Σ’ ότι αφορά δε, το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, η FC St. Pauli θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πρόσφυγες και τα σχέδιά τους, όπως θα συνεχίσει να τους βοηθά και με περαιτέρω δωρεές».

thumb_1662__auto_27578fad68dc8fa56f720dc126efa586

Advertisements

2 thoughts on “Ανακοίνωση της St. Pauli: «Συνεχίζουμε την βοήθειά μας προς τους πρόσφυγες…»

  1. Παράθεμα: REFUGEES WELCOME: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες | ST. PAULI THESSALONIKI CLUB

  2. Παράθεμα: St. Pauli Thessaloniki Club : REFUGEES WELCOME – Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες | Mpalothia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s