Τελεσίγραφο στις αρχές του Αμβούργου: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι ρατσιστικοί έλεγχοι και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον των προσφύγων της Λαμπεντούσα, οι αυτόνομοι ακτιβιστές, η κατάληψη της Rote Flora Bleipt, αλλά και μέλη της οργάνωσης Recht auf Stadt (μετ. Δικαίωμα στην πόλη), έστειλαν αυστηρό μήνυμα προς της αρχές της πόλης ώστε να σταματήσει άμεσα η επιθετική πολιτική που ακολουθείται στο συγκεκριμένο θέμα.

Το εν’ λόγω τελεσίγραφο λήγει αύριο (15/10) στις 20.00 το βράδυ και αν τα αιτήματα των παραπάνω διαμαρτυρόμενων δεν εκπληρωθούν, τότε θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για την πλήρη δικαίωση.

Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και συγκεκριμένα τo Σάββατο (12/10) όταν σε διαδήλωση 1.000 περίπου ατόμων, η αστυνομική βία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν είτε από γκλομπ, είτε από την εκτεταμένη χρήση ειδικών σπρέι πιπεριού. Επιπλέον υπήρξαν από 11 μέχρι 17 συλλήψεις οι περισσότερες εκ των οποίων έγιναν στον κεντρικό σταθμό και την Spitalerstraße. Παρόμοιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Κυριακή (13/10), όταν έγινε και συμβολική κατάληψη του δημαρχείου.

Σ’ ότι αφορά τους πρόσφυγες που συμμετείχαν, ζητήθηκε από όλους να προσκομίσουν τα έγγραφα διαμονής τους στην χώρα, σε μια επίδειξη ισχύος από την πλευρά των μπάτσων, γεγονός που ήταν μάλλον αδύνατο να συμβεί, αφού γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται οι διαδηλώσεις, ενώ παράλληλα έγινε και φυλετικοί έλεγχοι ταυτότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν δυνατά συνθήματα, ενώ η διαδήλωση είχε παλμό καθώς άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι χωρίς παρουσία στους δρόμους οι ρατσιστικοί έλεγχοι στους πρόσφυγες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Πριν από την διαδήλωση, οι πρόσφυγες από την Λαμπεμπούσα είχαν ζητήσει οι κινητοποιήσεις να είναι ειρηνικές, έτσι ώστε να υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα, όπως και τελικά συνέβη τουλάχιστον από την πλευρά των διαδηλωτών. Αντί όμως για μια πολιτική λύση στο θέμα που θα εξασφάλιζε στους πρόσφυγες χώρο διαμονής στην πόλη, οι τελευταίοι δέχτηκαν σήμερα τελεσίγραφο από τους πολιτικούς φορείς, που τους ζητούν να προσκομίσουν όλα τα έγγραφα διαμονής τους, κάτι που αν δεν κάνουν, είτε θα τεθούν σε μία ακόμη ρατσιστική έρευνα από την αστυνομία, είτε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ακόμη την πιθανότητα απέλασης από την χώρα.

«Για μας» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση…«η αλαζονική και κρύα στάση των αρχών της πόλης είναι απίστευτη και μας αναγκάζει να εντείνουμε τις διαμαρτυρίες μας στους δρόμους και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.  Για εμάς οι μέχρι τώρα πολιτικές κινήσεις, αποτελούν ευθεία επίθεση ενάντια στην ίδια την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό…

-Δεν ανεχόμαστε πλέον ούτε τους ελέγχους, αλλά ούτε και τις διώξεις προσφύγων στο Αμβούργο.

-Δεν ανεχόμαστε πλέον, τους ελέγχους που υποβάλλονται σε ανθρώπους, λόγω του χρώματος στο δέρμα τους, τους ρατσιστικούς αυτούς ελέγχους, την αστυνομική βία και τις επιθέσεις.

-Δεν περιοριζόμαστε σε νομικές μορφές διαμαρτυρίας, όταν άνθρωποι πνίγονται κάθε μέρα στη Μεσόγειο, γεγονός που έχει εκληφθεί από την γερουσία του Αμβούργου –παρά τις επικρίσεις των διεθνών οργανισμών- ως ευκαιρία για πίεση στους πρόσφυγες.

Η βία που ασκούν οι τοπικές αρχές, μπορεί να απαντηθεί μόνο με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν μπορεί άνθρωποι να εκδιώχνονται ετσιθελικά. Όλα αυτά δεν ταιριάζουν με το σκεπτικό της πόλης, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των κτιρίων της ESSO.

Δεν μπορεί ο διωγμός των προσφύγων να αποτελεί προσωπικό έπαθλο του Olaf Scholz ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει μια πανεθνική πολιτική σταδιοδρομία, ώστε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως μάγκα. Έχει αφήσει ήδη το στίγμα του ως υπουργός εσωτερικών στην δολοφονία του John – Achidi και έχει επιστρέψει πλέον ως Δήμαρχος.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την προσωπική εξουσία του Scholz για τα αξιώματα να πραγματοποιηθεί στις πλάτες του λαού. Είμαστε γεμάτοι θυμό και την απάντησή του, θα την πάρει τις επόμενες μέρες στον δρόμο.

Δίνουμε πίσω στην γερουσία του Αμβούργου το δικό μας τελεσίγραφο, το οποίο ολοκληρώνεται στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης (15/10), ώστε να σταματήσουν οι ρατσιστικοί έλεγχοι, αλλά και να αποσυρθεί το αίτημα προς τους πρόσφυγες που τους απειλεί με απέλαση.

Εάν αυτό δεν γίνει, τότε μαζί με όλους τους ανθρώπους που έχουν βαρεθεί αυτού του είδους την πολιτική θα συγκεντρωθούμε στην Rote Flora για μια αυθόρμητη διαδήλωση. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι και αυτό μπορεί να εκφραστεί μόνο στο δρόμο.

Επιπλέον υποστηρίζουμε την διαμαρτυρία της οργάνωσης προσφύγων από την Λαμπεντούσα και τους καλούμε να είναι επικεφαλής ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο.

Καλούμε λοιπόν τις αρχές της πόλης να αναλάβουν δράση και να σταματήσουν τους ελέγχους, αλλά και τις έρευνες εναντίον των προσφύγων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ…

ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…»

Rote Flora

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s