Επίσκεψη στο στρατόπεδο Neuengamme

Το Σάββατο (7/9) η οργάνωση «Warum bist Du bei St. Pauli» (μετ. «Γιατί είσαι στο St. Pauli»), θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme (‪Νόιενγκαμμε‬) προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων που σκοτώθηκαν εκεί στο διάστημα της ναζιστικής θηριωδίας.

Με σύνθημα «Για να θυμόμαστε! Κατά της λήθης» στον τόπο θα βρεθούν και εκπρόσωποι οπαδών της ομάδας μας.

Εμείς θυμίζουμε ότι από το 1938 έως και το 1945, διάστημα δηλαδή στο οποίο λειτούργησε το στρατόπεδο στην υπηρεσία του Χίτλερ, συνολικά οι κρατούμενοι αποτελούνταν από άτομα 28 εθνικοτήτων κυριότερες από τις οποίες ήταν: Σοβιετικοί, Πολωνοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Δανοί και Εβραίοι από τις τοπικές κοινωνίες. Ανάμεσα στους κρατουμένους ήταν ομοφυλόφιλοι, πόρνες αλλά και κομμουνιστές, Ρομά, Μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλες διωκόμενες πληθυσμιακές ομάδες.

Στο μνημείο που έχει κατασκευαστεί στη θέση του στρατοπέδου είναι καταγεγραμμένα 20.400 ονόματα θυμάτων, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός τους αριθμός πρέπει να φθάνει τους 26.800.

Κατά την εκκένωση του στρατοπέδου και τις πορείες θανάτου που ακολούθησαν υπολογίζεται ότι απεβίωσαν άλλες 17.000 περίπου κρατούμενοι. Ο συνολικός αριθμός επαληθευμένων θυμάτων ανέρχεται έτσι σε 42.900

thumb_8061__auto_3b77a194b9561efa51bc6785d876a0a9

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s