Η χουντική φίμωση της ΕΡΤ γεννά κι άλλα «MOYGA μου»

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε χρόνια ολάκερα από την ημέρα της δημιουργίας της, εκείνο που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τον καθένα μας, είναι ο τρόπος με τον οποίο φιμώθηκαν τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια, οι επτά ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Αθήνα, οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί με έδρα την Θεσσαλονίκη, οι 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα, τα δύο μουσικά σύνολα, η μία έντυπη έκδοση, ο ένας διαδικτυακός τόπος και το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.

Μαύρο κύριοι. Συμβολικό ίσως το χρώμα, για να μας θυμίζει προφανώς τους καιρούς τους οποίους ζούμε. Συμβολικό για να μας θυμίζει προφανώς ότι ο φασισμός στις μέρες επανέρχεται φορώντας «δημοκρατικό» μανδύα πασπαλισμένο με λίγο από τρόικα.

Χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανέναν, δια μέσου του φερεφώνου τους που μέχρι και σήμερα φέρει την ταυτότητα αυτών που φίμωσε, «βάφτισαν» τους χιλιάδες απολυόμενους, «τεμπέληδες» που κατασπαταλούσαν το «δημόσιο χρήμα», ασχέτως αν το μπάτζετ το διαχειρίζονταν οι ίδιοι και μετέπειτα το ανακοίνωναν στον λαό.

Και έπειτα με την χρησιμοποίηση των μπάτσων που δεν έλειψαν ποτέ από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να σβήσουν τη φωνή. Τη φωνή αυτή, που θα ξεσηκώσει το πλήθος, που θα τον βγάλει στον δρόμο, που θα ξυπνήσει επιτέλους αυτόν τον κόσμο ο οποίος θεωρεί και νομίζει ακόμη, ότι ζει υπό την αιγίδα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος.

Χθες κύριοι, ήταν το indymedia, σήμερα είναι η ΕΡΤ και αύριο οτιδήποτε εναντιώνεται στην δική τους λογική, στις επιταγές των «αφεντικών» τους και  φυσικά στις φασιστικές πρακτικές που χρησιμοποιούν εδώ και μήνες για να μας πείσουν ότι «αυτοί, δεν είναι σαν τους άλλους». Πρακτικές που μας γυρίζουν εκατοντάδες χρόνια πίσω, σε μια σκοτεινή εποχή, σε μια μαύρη εποχή, σαν το μαύρο που έπεσε χθες στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα μας.

Πρακτικές που δίνουν ένα ακόμη φιλικό χτύπημα στην πλάτη των καρχαριών αυτού του τόπου, για  να ανοίξουν κι άλλα «MOYGA μου» κι άλλα τηλεοπτικά κανάλια στα οποία δεν θα μαθαίνει κανείς για επιθέσεις σε μετανάστες, που δεν θα γίνεται αναφορά στην περιβαντολογική καταστροφή την οποία θα επιφέρουν τα μεταλλεία, που θα στηρίζει το σύστημα, την κυβέρνηση και τα Αυγά. Κανάλια που θα γίνουν το ανάχωμα για την ανάθεση κι άλλων «δημοσίων έργων», για να γεμίσουν αυτοί οι ίδιοι, τα ήδη χοντροκομένα ψωμοσάκουλα που κουβαλάνε.

Σύντροφοι, απέναντι σ’ αυτή την λεηλασία εμείς, δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι, μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και σε κάθε ΕΡΤ, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η ΒΙΟ-ΜΕ έδειξε τον δρόμο, καιρός να ακολουθήσουν κι άλλοι χιλιάδες εργαζόμενοι. Να «φυτρώσουν» αυτοδιαχειριζόμενα και αυτοργανωμένα εργοστάσια παντού, να γεμίσει ο τόπος αυτοδιαχειριζόμενα και αυτοργανωμένα εγχειρήματα παντού. Σε όλους τους τομείς, χωρίς αφεντικά.

Μόνο έτσι θα πάρουν την απάντηση τους.

Εμείς από την πλευρά μας, θα σταθούμε στο πλάι όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ, στηρίζουμε την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, του κτιρίου της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, κάθε κατάληψη κτιρίου της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα και μετέχουμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης μέχρι κι αυτός ο αγώνας να φτάσει στην τελική δικαίωση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ…

67985_10151712130832786_846926396_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s