Αλληλεγγύη στους Αφρικανούς πρόσφυγες του Αμβούργου

Αρκετά από τα κλαμπ της St. Pauli δημοσίευσαν σήμερα ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες αφορούν την θλιβερή μεταχείριση προσφύγων που έφτασαν πρόσφατα στην πόλη του Αμβούργου.

Στις ανακοινώσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Εδώ και μέρες παρακολουθούμε με ανησυχία τα γεγονότα που αφορούν εκατοντάδες πρόσφυγες από τις αφρικανικές χώρες που έχουν αφεθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στη μοίρα τους και ενώ έχουν καταλήξει στην πόλη του Αμβούργου. Εμείς σαν οπαδοί της ομάδας St. Pauli, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υποστηρίξουμε ενεργά τους μετανάστες για μια ασφαλή διαμονή στην πόλη μας, αλλά και για μια καλύτερη ζωή.

Είναι φανερό, πως η ευθύνη για το γεγονός ότι μια από τις πλουσιότερες πόλεις στην Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν φύγει για να γλιτώσουν τον εμφύλιο πόλεμο, βαραίνει την τοπική κυβέρνηση.

Αυτό δεν είναι το Αμβούργο μας!

Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε και καλούμε όλους τους πολίτες του Αμβούργου, να προσφέορυν μια χείρα βοηθείας. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο στάδιο της δημιουργίας ενός συγκεκριμένου σχεδίου μαζί με τις αντιρατσισικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας. Επίσης θα απαιτήσουμε από τα όργανα και τους οργανισμούς της St. Pauli να βοηθήσουν όπου αυτό είναι απαραίτητο τους πληγέντες.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!

Για να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γεγονός θα πρέπει να αναφέρουμε ότι περίπου 300 άνθρωποι έφτασαν στο Αμβούργο μέσω Ιταλίας, οι οποίοι αρχικά έφυγαν από την Λιβύη, λόγω του εμφυλίου πολέμου. Ωστόσο, η τοπική κυβέρνηση του Αμβούργου έχει αποτύχει οικτρά στην ανεύρεση ενός καταλύματος, -την ίδια ώρα που άλλες πολιτικές συζητήσεις μικρότερης σημασίας συνεχίζονται- με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να εγκαταλειφθούν και να μείνουν χωρίς την απαραίτητη στήριξη. Κάτι που σαφώς δεν είναι αποδεκτό.

Περίπου 80 από τους πρόσφυγες φιλοξενούνται προς το παρόν από την εκκλησία του St. Pauli, ενώ εμείς απαιτούμε από την ομάδα να σταθεί στις δικές της κατευθυντήριες γραμμές, όπως αυτές εκφράζονται μέσω του καταστατικού και ειδικότερα μέσω του άρθρου 3 το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ομάδα «έχει κοινωνική και πολιτική ευθύνη για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή».

Καλούμε λοιπόν τον σύλλογο να ενεργήσει σύμφωνα με αυτή την κατευθυντήρια γραμμή και να αποδείξει ότι αυτή η ομάδα εξακολουθεί να διατηρεί τις αξίες που όλοι γνωρίζουν. Εμείς, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατάσταση και να μεταθέσουμε την ευθύνη σε κάποιον άλλο, όπως πράττει η τοπική κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, να τηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υποστηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία μας να πούμε ότι αυτό «δεν είναι δικό μας πρόβλημα».

Πάντως οι μέχρι τώρα με πληροφορίες αναφέρουν οτι ο σύλλογος έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για μια μορφή αντίδρασης και είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσες συνομιλίες με οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες, για να διαπιστώσει με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει.

Επίσης χρήματα και δωρεές συγκεντρώνονται σχεδόν από όλα τα κλαμπ για τα τρόφιμα και τα έξοδα διαβίωσης των προσφύγων».

970451_571506292890369_1668484083_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s