Χρόνια Πολλά St. Pauli Yorkshire club

Το St. Pauli Yorkshire club κλείνει σήμερα δύο χρόνια ζωής και παραθέτει ένα μικρό κείμενο με την ιστορία του, το οποίο και μεταφράσαμε γιατί μοιάζει πάρα πολύ με την δική μας ιστορία…Όλοι εμείς από την Θεσσαλονίκη τους ευχόμαστε τα καλύτερα και να τα χιλιάσουν.

Χρόνια Πολλά – Για εμάς

Δύο χρόνια πριν σαν σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, έξι άγνωστοι από το Yorkshire συναντήθηκαν έπειτα από μια άτυπη συμφωνία που έγινε στο φόρουμ  της Βρετανίας που αφορά την St. Pauli. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη μας, ο Rob είχε προσπαθήσει να μετρήσει το ενδιαφέρον που υπήρχε στο Yorkshire για μερικούς μήνες και τελικά την παραπάνω ημερομηνία ορίστηκε η πρώτη οργανωμένη συνάντηση. Μια Παρασκευή βράδυ στη παμπ Witherspoon στο Leeds, που βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό και διαφέρει λίγο από το Jolly Roger, αλλά θέλαμε να αποφύγουμε την μάζα των ανθρώπων που γιορτάζουν τα Σαββατοκύριακα. Εκεί καθίσαμε να συζητήσουμε για το πώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την λειτουργία ενός Fanclub.

Δεν ήταν και πάρα πολύ δύσκολο για έναν μικρό αριθμό ατόμων να συναντιόμαστε και να βλέπουμε τα παιχνίδια. Σκεφτήκαμε ότι πιθανότατα θα μπορούσαμε να βρούμε ένα δωμάτιο  σε μια τοπική παμπ που θα διέθετε μια μικρή τηλεόραση. Χρειαζόμασταν και περίπου £ 30 για να καλύψουμε το κόστος εγγραφής ως επίσημο fanclub της ομάδας, γι’ αυτό και οι έξι από εμάς, πληρώσαμε από £ 5 ως συνδρομή για κάθε μέλος. Καταλάβαμε επίσης, ότι θα μπορούσαμε να τραβήξουμε επίσης έναν – δυο φίλους ακόμη ώστε να είμαστε περισσότεροι από έξι κάθε φορά.

Από το βράδυ εκείνο, η ομάδα μας έχει επεκταθεί, πέρα από κάθε προσδοκία. Μέσω του Fanclub έχουν βρει πολλούς οπαδούς της St. Pauli στο Yorkshire που ήταν συγκλονισμένοι όταν μας ανακάλυψαν κι έτσι είχαμε την χαρά της εισαγωγής νέων ανθρώπων στον κόσμο της αγαπημένης μας ομάδας. Επίσης, έχουμε συναντηθεί με οπαδούς και φιλάθλους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για το club, ενώ είχαμε και την υποστήριξη πολλών καταπληκτικών ανθρώπων μέσα από την κοινότητα της St. Pauli που μας βοήθησαν ώστε να καθιερωθεί το fanclub και να διαδοθεί η υπέροχη λέξη St. Pauli  στο φυλάκιο του Yorkshire.

Οι έξι από εμάς, γνωρίζαμε ότι η St. Pauli ήταν μαγική κοινότητα, αλλά δεν γνωρίζαμε το πόσο. Χάρη σε όλα τα μέλη μας και σε όσους μας στήριξαν το μάθαμε…

20120701-114631

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s