Διαμαρτυρία για το συγκρότημα της ESSO (28/4)

Esso Häuser

Το συγκρότημα κτηρίων της ESSO!

Εδώ και αρκετά χρόνια, στην καρδιά του St. Pauli βρίσκονται τα λεγόμενα κτήρια ESSO, τα οποία χαρακτηρίζουν την περιοχή του Αμβούργου και αποτελούν ένα από τα σύμβολα της.

Από το 2009 μια εταιρεία Real Estate από την Βαυαρία έχει αγοράσει το συγκρότημα και δεν έχει κρύψει ποτέ το πλάνο της. Θέλει να το γκρεμίσει και να ξαναχτίσει. Κάτι που αν συμβεί, εκτός από τους κατοίκους των 107 διαμερισμάτων που θα μείνουν στον δρόμο, θα χαθούν και επιχειρήσεις, όπως το βενζινάδικο Esso, το μπαρ Molotow, το κλαμπ Planet Pauli κ.α. που έχουν άμεση σχέση με την γειτονιά.

Μέχρι σήμερα εξάλλου, τα εν’ λόγω κτήρια, αποτελούν κομβικά σημεία της γειτονιάς και συμβολίζουν τον ανοιχτό χαρακτήρα της περιοχής, η οποία αποτελείται από άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο.

5862769071_34dce1b9e7_zΓια τον λόγο αυτό, η απειλή της Βαυαρικής εταιρείας για κατεδάφισή τους, ενδεχομένως και να αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την συνολική αναδιάρθρωση και αναδιαμόρφωση του St. Pauli. Και για να το εξηγήσουμε με απλά λόγια τι εννοούμε, σε περίπτωση που το συγκρότημα κατεδαφιστεί,  οι κάτοικοι τον διαμερισμάτων θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε ακριβότερα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και μεζονέτες, κάτι που πιθανότατα θα σημάνει και την καταστροφή των κοινωνικών δομών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς οι περισσότεροι εξ΄αυτών ζουν και εργάζονται εκεί!

Φτάνει πια! Η μάχη για τα σπίτια της ESSO, είναι συμβολική των διαφόρων εξελίξεων που πιθανόν θα ακολουθήσουν στο St. Pauli, στο Αμβούργο και σε άλλες πόλεις. Η εμπορευματοποίηση της γειτονιάς σχεδιάζεται και είναι σε βάρος των κατοίκων της.

Στις 28/4 κάνουμε σαφές τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για την πόλη. Ανάπτυξη που η βάση της θα είναι οι ανάγκες των κατοίκων και όχι τα συμφέροντα της «εταιρείας».

Λέμε όχι στην κατεδάφιση των σπιτιών της ESSO. Η πόλη ανήκει σε όλους!

Κείμενο από: kiezkieker-fanzine.net

keinabriss_log

4 thoughts on “Διαμαρτυρία για το συγκρότημα της ESSO (28/4)

  1. Παράθεμα: Αμβούργο: Διαδήλωση στις 21 Δεκέμβρη για το αυτόνομο κέντρο Rote Flora, τα σπίτια της Esso και το δικαίωμα παραμονής των προσφύγων | karmaniola blog

  2. Παράθεμα: Αμβούργο: Διαδήλωση στις 21/12 για το αυτόνομο κέντρο Rote Flora, τα σπίτια της Esso και το δικαίωμα παραμονής των προσφύγων | St. Pauli Thessaloniki Club

  3. Παράθεμα: Αμβούργο : Διαδήλωση στις 21 Δεκέμβρη για το αυτόνομο κέντρο Rote Flora, τα σπίτια της Esso και το δικαίωμα παραμονής των προσφύγων | Mpalothia

  4. Παράθεμα: Κάτω τα χέρια από τα κτήρια της ESSO! | ST. PAULI THESSALONIKI CLUB

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s